Blog

Între magie și pasiune: Povestea orădencei Ioana Gabor și drumul spre fotografia de bebeluși

Cu rădăcini adânci în inima Oradiei, Ioana Gabor, o artistă care s-a axat pe fotografia de bebeluși, împărtășește cu noi povestea sa despre începuturile în fotografie și pasiunea care a cristalizat-o într-un univers plin de amintiri și emoții autentice.

Povestea sa cu fotografia de new born începe încă din primii ani de viață ai propriilor copii. Fascinată de frumusețea și autenticitatea din lucrurile simple, Ioana a descoperit în fiecare zi o nouă perspectivă asupra lumii, surprinzând momentele efemere și transformându-le în amintiri care vor dăinui.

Școala de Fotografie Varadinum i-a oferit o nouă perspectivă, însă impulsul hotărâtor a venit de la mămicile care au susținut-o în transformarea pasiunii sale în profesie. În ciuda unei facultăți diferite (cea de Științe Economice), Ioana s-a înscris la diferite cursuri de fotografie, cu dorința de a învăța noi tehnici, pregătindu-se astfel pentru a aborda provocările fotografiei de familie și cele cu bebeluși.

Cu o experiență inițială de aproape 15 ani în fotografia de eveniment, Ioana a simțit nevoia de schimbare, pentru a se apropia de visul său. Astfel, a deschis primul studio foto și s-a dedicat fotografiei de nou-născuți și familie. Această schimbare a fost un pas îndrăzneț, iar rezultatele au vorbit de la sine.

Esența creativității

Fotografiile de familie au devenit esența creativității Ioanei, aducându-i satisfacție, inspirație și împlinire în fiecare zi. Într-o lume în care fiecare moment contează, arta sa captează esența și naturalul, transformându-le în povești ce vor rezista trecerii timpului. Povești în care oamenii să se regăsească cu aceeași emoție și bucurie și peste mulți ani. Povești pe care le vor lăsa moștenire.

Despre sesiunile foto, Ioana vorbește cu pasiune, subliniind bucuria pe care o găsește în energia fiecăreia, în surprizele adorabile ale copiilor și în satisfacția de a spune povești care încântă familii. Feedback-ul primit de la mămici este o răsplată imensă, confirmând că fotografiile sale reușesc să atingă inimile și să creeze amintiri de neuitat.

„Să faci fotografie de new born, nu e ușor dar nu e nici foarte greu. Trebuie în primul rând să fii înzestrat cu multă răbdare și să cunoști etapele de dezvoltare a copilului și particularitățile specifice fiecărei perioade de vârstă. Apoi, depinde cum te raportezi la acest gen de fotografie și cât de mult ești dispus să i te oferi. Când fotografiez bebeluși, familii, e important să nu risipesc niciun moment, să fiu acolo sută la sută, mereu pregătită să surprind esența și naturalul, pe care să le așez într-o poveste”, a explicat Ioana Gabor.

Acest gen de fotografii au puterea de o revigora și să de a o ține conectată la pasiunea sa.

„Nu mă văd astăzi făcând altceva decât fotografii cu copii, iar asta mi se potrivește cel mai bine, mă bucură, mă inspiră și mă împlinește în fiecare zi”, mărtusisește ea.

Ioana împărtășește un sfat plin de înțelepciune pentru cei ce iubesc frumosul și familia, pentru cei ce vor să-și urmeze visurile: „Să nu înceteze nicio clipă să creadă în ei și în capacitățile lor, atâta timp cât au o mare pasiune și un mare vis. Și să nu uite că adevărata bucurie vine întotdeauna din lucrurile simple, iar cel mai important dintre ele este familia”.

Ovidiu Opriș – ”Suflet pentru suflet”
Varadinum Foto Club la Zagreb

Leave a Reply