Jarca Ionut Cristian

MEMBRU CREATIV

Jarca Ionut Cristian

Tara: Romania

Scurta descriere:
Sunt un expresiv, care se exprima prin fotografie, prin imagine. Pentru mine , aparatul foto este ca si pensula pentru un pictor, ca si carbunele pentru arhitect, ca si bisturiul pentru un chirurg plastician.
Dupa 15 ani de ratiune, medic fiind, magia pe care mi-a oferit-o fotografia ma completeaza.

Activitate foto:
Incepand din 1997, pe cand aveam 15 ani tata mi-a luat o camera video Sony si un videorecorder si dintr-o “joaca" am inceput sa filmez nunti, botezuri, majorate, prima data la cunoscuti apoi si pentru alti oameni care vedeau materialele predate de mine. Fotografia la vremea aceea mi se parea ceva extrem de complicat. Nici nu ma gandeam sa achizitionez un aparat foto vreodata. Apoi au aparut telefoanele si incet incet si camerele de pe telefoane si nu mai vedeam deloc necesitatea de a avea un aparat foto. Asta pana mi-a trecut prin mana cateva fotografii facute cu un DSLR in timpul unei vacante cu familia. Fotografia cu DSLR practic a inceput in 2016, dupa o vacanta cu familia.
Primul aparat a fost un Nikon D7100 cu obiectiv Sigma 17-50mm f/2.8 iar din 2018 am achizitionat un DSLR FF D750 cu obiectiv 24-70 f/2.8 si un 70-200 f/2.8. Ca si specializari, am urmat Cursul de fotografie – modulul avansati profesor/coordonator Adela RUSU In ultima vreme ma regasesc tot mai mult in fotografia de portret si de peisaj.

Distinctii/Premii:

Mentiune la Primavera Trail Race Photo 2018

Contact:
E-mail: ionut.jarca@gmail.com

http://ionutjarca.wixsite.com/photogenix