Blog

908 portré a 908 éves Nagyváradnak

Különleges kiállítást nyitottak meg Nagyváradon a Szent László téren péntek délután, a szabadtéri rátlat címe Nagyvárad 908 – 908 portré, melyet a Varadinum Fotóklub Nagyvárad Napja alkalmából állított össze.

Törő Enikő

A Varadinum Fotóklub elnöke, Ovi D. Pop kifejtette, hogy csupán egy hét alatt állították össze a kiállítási anyagot, melynek az volt a célja, hogy Nagyvárad ,,születésnapját” így ünnepeljék meg. A fotóklub 15 tagja gyűjtött össze portrékat, mindenki minimum 45 képet választott ki erre az eseményre. A kiállításmegnyitón egyébként a projekt kezdeményezője, Raul Ghiman is felszólalt, aki elmondta, hogy a kiállított portrékon szereplők mind nagyon örültek annak, hogy részesei lehetnek ennek a különleges projektnek, viszont néhányan visszautasították a felkérést azzal az indokkal, hogy nem elég fotogének. A képeket egyébként különböző eseményeken készítették, volt amelyik fotózáson készült, vagy egy-egy rendezvényen, de olyan is van közöttük, akiket az utcán kaptak lencsevégre. A megnyitón Arina Moș alpolgármester is részt vett, gratulált a fotóművészeknek a különleges ötletért és hozzátette, hogy reméli a jövőben is sikerül szabadtéri kiállításokat szervezni, ugyanis ezek nagyon népszerűnek bizonyulnak, sőt, bátorította a fiatalokat is, hogy álljanak elő hasonló kreatív ötletekkel.

A kiállításmegnyitón egyébként a Nagyváradi Állami Filharmónia néhány tagja zenés összeállítással készült. Ovi D. Pop lapunknak kifejtette, hogy partnerséget kötöttek a filharmóniával, így ezentúl több megnyitójukon zenei aláfestést biztosítanak majd.

A kiállítás október 28-ig tekinthető meg.

De Ziua Oraşului Oradea - Expoziţie de portrete în Piaţa Unirii
Expoziţie în Piaţa Unirii de Ziua Oraşului - „Oradea 908 ani - 908 portrete”

Leave a Reply