Blog

Expoziție inedită de fotografie la Filarmonica de Stat din Oradea

DeCrina Dobocan

Reactualizat la: 

Expoziție inedită de fotografie organizată de Clubul „Varadinum” din Oradea.E

Este vorba de „Pași în trecut – oameni și locuri”. Expoziția cuprinde imagini vechi din perioada comunismului în România, dar și cu diferite personalități. Expoziția va fi vernisată joi, 27 ianuarie, de la ora 17.30, la Filarmonica de Stat din Oradea.

Expoziția de fotografie documentară «Pașii din trecut – oameni și locuri», prezintă fotogrrafii realizate de fotograful clujean Szabó Tamás între anii 1950 – 1990, din colecția fotografului lui Szabolcs Vincze din Huedin, membru al Varadinum Foto Club din Oradea.

Szabó Tamás a fost fotograf la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca) și fotografiile lui au ilustrat 167 cărți și albume foto. A avut mai multe expoziții în România cât și în străinătate în Torino, Veneția, Bolognia, Ville de Saint-Germaine, Berlin sau Hong Kong”, a explicat Adela Rusu, vicepreședintele Clubului „Varadinum”.

Printre imaginile expuse este una cu parade 1 mai 1969 din Cluj Napoca, alta cu Târgul de Fete de pe Muntele Găina, realizată în anul 1958, precum și imagini cu pictorul Feszt Laszlo și cu dictatorul Nicolae Ceaușescu.
„Szabolcs Vincze este fotograf de peste 20 de ani, specializat în fotografia etnografică, tradițională, port popular, dar preferă și peisajele, portretul și nudul.

A câștigat locul II la Expoziția concurs-național Fotografie – document etnografic și o medalie de aur FIAP la Travel, 2012, Budapesta”, a spus Ovi D Pop, președintele Varadinum Foto Club.

​Expoziție documentară la Filarmonica Oradea - Pașii din trecut - oameni și locuri
EXPOZITIE FOTO: PASII DIN TRECUT - OAMENI SI LOCURI, SZABOLCS VINCZE

Leave a Reply