Blog

Adela Rusu, maestru în fotografie

Distincția de maestru i-a fost acordată de către Asociația Artiștilor Fotografi din România, de Ziua Internațională a Artei Fotografice din România.

Surpriză plăcută pentru Adela Rusu la început de an. În 11 ianuarie 2021, de Ziua Internațională a Artei Fotografice în România, renumita artistă a primit cea mai înaltă distincție a Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) – cea de maestru. Conducerea AAFR și-a exprimat în unanimitate admirația pentru munca depusă de Adela Rusu. Distincția i-a fost acordată pentru rezultatele obținute la saloanele naționale și internaționale de artă fotografică, precum și pentru obținerea titlului de Excelență în Rang de Aur a Federației Internaționale de Artă Fotografică EFIAP/g.

Alstroemeria | FOTO: Adela Rusu

Răbdarea și munca asiduă sunt doar două dintre atributele care au ajutat-o pe Adela Rusu să devină o artistă fotograf celebră. Emoțiile și frumosul sunt surprinse desăvârșit în imaginile sale.

„Este pentru prima dată când această distincție este acordată pentru două artiste fotograf, ambele din Oradea. Alături de colega mea, Valentina Stan, considerăm această distincție o onoare și o mare bucurie. Mulțumesc președintelui Asociației Artiștilor Fotografi din România, domnul Eugen Negrea, domnilor Csaba Balasi și Nagy Lajos din conducerea AAFR, pentru acordarea celei mai înalte distincții a asociației – cea de Maestru (M AAFR). Doresc mult succes celor care ridică fotografia la rang de artă”, a spus Adela Rusu după primirea distincției.

Tulip love | FOTO: Adela Rusu

Adela Rusu mai așteaptă o distincție din America. Ea are numărul de fotografii necesare pentru a obține Excelența Societății Americane de Fotografie (EPSA). De asemenea, în acest an Adela sărbătorește 10 ani de când a devenit membră a Societății Americane de Fotografie. Apreciata artistă a obținut anul trecut Excelență în Rang de Aur a Federației Internaționale de Artă Fotografică EFIAP/g și Proficiency of Photographic Society of America (PPSA).

Tuscany | FOTO: Adela Rusu

Creațiile artistice nu se exprimă în procente
Tízévesen a fürdőszobában hívta elő saját képeit – Pópa Kornéllal beszélgettünk

Leave a Reply