Blog

Bihor: Expoziţia anuală a Fotoclubului Varadinum din Oradea, de Ziua artei fotografice în România

Clubul Varadinum Foto din Oradea, cel mai activ fotoclub din România, îşi vernisează vineri, cu ocazia Zilei artei fotografice în România, expoziţia anuală a membrilor, cu premierea celor mai apreciaţi membri ai clubului, ce va putea fi văzută în Complexul Lotus.

‘Ne bucurăm să putem spune, fără falsă modestie, dar cu reală satisfacţie, că Varadinum Foto Club din Oradea este la ora actuală cel mai activ şi mai puternic fotoclub din România, care a obţinut locul 15 din 226 la competiţia celor mai bune fotocluburi din lume, clasament realizat de Federaţia Internaţională de Artă Fotografică FIAP pe anul 2023. Din România, nu ne întrece nimeni, afirmăm cu siguranţă, având în vedere palmaresul nostru şi activităţile pe care le-am derulat,’ a declarat joi, pentru AGERPRES, vicepreşedinta clubului, Adela Rusu.

Expoziţia anuală va cuprinde 68 de fotografii, realizate de 68 de membri ai clubului, cele mai reuşite fotografii care au câştigat premii la Saloanele Internaţionale de Artă Fotografică din ţară şi din afara ţării: portrete, peisaje, fotografii de stradă şi fotografii conceptuale.

Cu această ocazie, vor fi înmânate cardurile de membru Varadinum, pe anul 2024 şi vor fi premiaţi primii 10, cei mai harnici membri din fotoclub, care au obţinut rezultate de excepţie, la competiţiile naţionale şi internaţionale de artă fotografică, cât şi pentru activitatea fotografică depusă în anul 2023.

Clasamentul celor mai merituoşi membri este realizat la fiecare început de an, în baza chestionarelor completate în decembrie de artiştii fotografi, care reflectă munca lor de peste an. Adică numărul de fotografii trimise la saloane, work-shopuri la care au participat, premii primite, distincţii şi premii.

‘Aceste formulare, chestionare, sunt o provocare pentru unii, aşa cum este exemplul lui Szabolcs Vincze, din Huedin, care acum este pe locul I, dar care anul trecut a fost doar pe locul III. Şi-a dorit să ajungă primul şi ca urmare, anul trecut, a trimis la aproape o sută de saloane, a luat o mulţime de medalii şi premii. Asta mă bucură foarte mult că unii artişti şi-au luat în serios rolul de membru al fotoclubului, şi ca să îşi ridice ştacheta, dar şi pentru renumele clubului,’ a afirmat Adela Rusu.

Cei mai harnici zece artişti fotografi ai Clubului Varadinum sunt, pe anul 2023 următorii: locul 1 – Vincze Szabolcs din Huedin; locul 2 – Mariana Scubli din Sighetu Marmaţiei; locul 3 – Marian Plaino din Bucureşti; locul 4 – Cătălin Arcu din Cluj-Napoca; locul 5 – Adriana Ceauşescu din Timişoara; locul 6 – Iuliana Paşca din Baia Mare; locul 7 – Eva Kenez din Ungaria; locul 8 – Csaba Karako din Satu Mare; locul 9 – Rebeca Karako din Satu Mare; locul 10 – Viorel Şerfezi din Oradea.

Conducerea clubului va acorda, la vernisaj, un Premiu de Excelenţă lui Ovidiu Opriş din Baia Mare, pentru valorificarea şi promovarea valorilor culturale şi tradiţionale ale ‘Ţării Lăpuşului’ sub brandul ‘Teleleu din Maramureş’. ‘Noi vrem să-l felicităm pe Ovidiu pentru că, pe lângă că de trei ani promovează neobosit tot ce ţine de tradiţie din zona Ţara Lăpuşului, cu peste o sută de evenimente, el face cunoscut şi apreciat şi fotoclubul Varadinum, al cărui membru este. Noi îl susţinem şi ne bucurăm pentru că are atâta energie pentru o activitate ce ne onorează pe toţi,’ a subliniat Adela Rusu.

Varadinum Foto Club a fost înfiinţat în 2017, de către Adela Rusu şi Ovi D.Pop şi are în prezent 71 de membri, din Franţa, Ungaria, Italia, Dubai şi din mai multe oraşe din România. În cadrul vernisajului vor fi distribuite şi cataloagele ‘We are Varadinum’, realizate de Durans Press, în care, fiecare membru din club, are o pagină personală de promovare.

Sursa: AGERPRESS

Kiállításmegnyitó és díjátadó
Bihor: Clubul Varadinum Foto din Oradea i-a premiat pe cei mai activi membri în 2023

Leave a Reply