Blog

Bihorul sălbatic: 8 fotografi orădeni promovează imagini cu natura județului (FOTO/VIDEO)

Cerbi impunători, veverițe curioase și peisaje care îndeamnă la plimbare, imortalizate în tot Bihorul, au ocazia să devină virale pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

De dragul artei fotografice și a județului în care locuiesc, opt orădeni pasionați de fotografia de natură au creat o pagină pe rețelele de socializare, denumită „Bihorul sălbatic”, unde publică doar imagini reprezentative.

Cei opt – Cosmin Creț, Sebastian Darius, George Ghiuro, Lazăr Constantin, Bogdan Popa, Bogdan Rădac, Ovidiu Târb și Sebastian Ulici – sunt toți pasionați de fotografii în cadrul natural al Bihorului și fac adesea schimb de informații. Pentru că toți au multe imagini cu animalele sau peisajele județului, au decis să se alieze sub genericul „Bihorul sălbatic” și să le prezinte lumii, sărbătorind astfel natura.

„Această pagină este dedicată frumuseții și rezilienței naturii de pe raza județului Bihor. Ne propunem să ilustrăm diversitatea faunei din zonele urbane și rurale. De la vulpile care cutreieră noaptea pe străzile orașului Oradea, la mistreții care aleargă pe dealuri, până la cerbii din pădurile apropiate. Sărbătorim natura și vă oferim imagini și povești despre tenacitatea naturii din mediul urban și frumusețea ei neîntinată din oazele naturale ale Bihorului”, transmit cei opt fotografi.

Recent lansată, pagina „Bihorul sălbatic” dezvăluie deocamdată imagini cu tematica toamna. Vizitatorii virtuali pot descoperi peisaje arămii, ciuperci de toamnă ori animale fotografiate în acest anotimp.

În fiecare săptămână, cei opt orădeni au de gând să publice fotografii pe anumite teme, astfel că bihorenii, și nu numai, vor putea să vadă mamifere din județ, păsări sau zone pe care le cunosc ori pe care au ocazia să le descopere. Ei speră că imaginile îi vor face pe bihoreni să fie mai atenți cu natura, prea des invadată de gunoaie aruncate de oameni.

De asemenea, fotografii iau în calcul și posibilitatea de a expune fizic, în Oradea, imaginile pe care le imortalizează, exclusiv din pasiune, în tot județul.

24 de ore în fotografii: Patru membri ai clubului Varadinum din Oradea au câştigat 13 medalii la un concurs în Serbia
Adela Rusu, artista care „mănâncă fotografie pe pâine”

Leave a Reply