Blog

Expoziţie foto în aer liber

În Parcul Libertății au expus marţi absolvenţii cursurilor de fotografie ai Şcolii Varadinum.

În premieră, marţi, 25 august, a avut loc prima expoziţie în aer liber a absolvenţilor cursurilor de începători şi avansaţi ai Varadinum Photo School Oradea, în Parcul Libertăţii, între orele 12-17 (în zona Petit Cafe). Partea de expoziţie a absolvenților Cursului acreditat de specializare „Fotograf”, seria AR19P1 Oradea, s-a intitulat „Licăr de speranţă”, iar partea de lucrări aparţinând absolvenților Cursului de Fotografie – Nivel Debutanți, seria AR17P2 Oradea, s-a numit „Linii infinite”.

La şcoala înfiinţată de artiştii fotografi Adela Rusu şi Ovi D. Pop, la care aceştia şi predau, au absolvit de această dată unsprezece cursanţi la avansaţi şi nouă la începători. „Am avut ocazia să instalăm 20 de şevalete cu lucrările absolvenţilor cursurilor de fotografie acreditate, avansaţi seria AR19P1 şi cursanţii de la nivel debutanţi, seria AR17P2. În total am avut expuse 40 de lucrări”, precizează lectorul Adela Rusu.

Cursul de Fotografie Nivel – Debutanţi a precupus 25 ore de teorie şi zece ore de practică. La cursul de avansaţi s-au predat 30 de ore de teorie şi 20 de ore de practică, ambele cursuri pe varianta digital. La cursul de avansaţi, în urma unui examen pe care îl dau cursanţii la final de curs în faţa unei comisii li se oferă o diplomă acreditată de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Autoritatea Naţională de Formare Profesională. Este o diplomă acreditată oriunde în Uniunea Europeană cu care aceştia se pot angaja ca fotografi. De fapt cursul de avansaţi este curs de specializare în urma căruia primesc această diplomă acreditată. Urmatoarea serie de cursuri va începe din 5 octombrie 2020. Mai multe informaţii se pot primi de la Adela Rusu – Profesor/Coordonator, tel: 0744210670.

Organizatorii expoziţiei din Parcul Libertății au fost Varadinum Photo School Oradea și artistul fotograf Adela Rusu, care mulţumeşte Fundației Comunitare Oradea, pentru susținerea acestui eveniment.

   

 

Thermal Trail
Adela Rusu: „Iubesc culoarea şi provocarea”

Leave a Reply