Blog

O nouă expoziţie de fotografie, cu imagini din timpul comunismului, la Filarmonica din Oradea (FOTO)

O nouă expoziţie de fotografie, cu imagini din timpul comunismului, la Filarmonica din Oradea (FOTO)
Printre fotografiile expuse se numără una cu pictorul Feszt Laszlo și Nicolae Ceausescu, una cu parada de 1 mai din Cluj-Napoca din 1969 și una cu Târgul de fete de pe muntele Găina, realizată în1958

Clubul Varadinum din Oradea organizează, joi, vernisajul unei noi expoziţii de fotografie, denumită “Paşii din trecut – oameni şi locuri”. Aceasta cuprinde o serie de imagini vechi din timpul comunismului în România, dar şi portrete ale unor personalităţi, inclusiv cu actorul francez Jean Marais.

Toate imaginile aparţin colecţiei fotografului Szabolcs Vincze, din Huedin, membru în clubul de fotografie Varadinum, însă ele au fost realizate de fotograful clujean Szabó Tamás între anii 1950 – 1990.

“Szabó Tamás a fost fotograf la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca), iar fotografiile sale au ilustrat 167 de cărţi şi albume foto. A avut mai multe expoziţii în România, dar şi în străinătate, în Torino, Veneţia, Bolognia, Ville de Saint-Germaine, Berlin sau Hong Kong”, au transmis organizatorii.

La Filarmonica din Oradea vor fi expuse zeci de fotografii realizate de acesta, între care o imagine surprinsă la Târgul de fete de pe Muntele Găine în 1958 şi un portret al actorului francez Jean Marais (foto).

Vernisajul expoziţiei “Paşii din trecut – oameni şi locuri” va avea loc la Filarmonică joi, de la ora 17.30, în holul instituţiei de cultură.

Clubul Varadinum organizează periodic expoziţii de fotografie la Filarmonică, precum şi în alte locuri din oraş.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/o-noua-expozitie-de-fotografie-cu-imagini-din-timpul-comunismului-la-filarmonica-din-oradea-168835.html

Új fotókiállítást nyitnak meg a váradi filharmóniában
Nu cred în conceptul de a fi fotogenic. Există doar oameni dispuși să renunțe la zidul pus între ei și lume.

Leave a Reply