Blog

Új kiállítást nyitottak meg a nagyváradi Szent László téren Bálint-nap alkalmából

A Bálint-nap sokak szerint csak a szerelmesekről szól, azonban valójában ekkor ünnepelhetünk mindenkit és mindenkivel, akit szeretünk. Így gondolták ezt a Varadinum Fotóklub azon tagjai is, akiknek a felvételeit kiállították a nagyváradi Szent László téren, ugyanis nemcsak szerelmeseket ábrázolnak ezek a képek, hanem a szeretetet magát, ami jelen van a szülő és a gyermek, de akár az ember és állat között is. Adela Rusu, a fotóklub elnöke elmondta: a szeretet számos formában megjelenhet, a felvételek pedig ezt a feltétel nélküli odaadást jelenítik meg.

Forrás: Alexandru Nițescu

 

A hétfő délután 16 órakor tartott megnyitón a Varadinum Fotóklub elnöke, Ovi D. Pop kiemelte: igyekeztek olyan képeket bemutatni, amelyek a világ több pontján készültek, így Franciaországban, Portugáliában, Kínában és Indiában elkapott pillanatokat is meg lehet tekinteni. Hozzátette, hogy a fotóklubnak 55 tagja van, a főtéren szervezett tárlaton tizenketten állítanak ki, egészen március 8-ig, amikor a nemzetközi nőnap alkalmából nyitnak meg egy újabb kiállítást. A felvételek mellett ezúttal a fotóklub katalógusának néhány oldala is megtekinthető, illetve a fotóklubról írt cikkekből is készítettek egy kollázst.

 

A megnyitón több kiállító fotós is részt vett, de sokan voltak olyanok is, akik éppen csak arra jártak, és felfigyeltek a tárlatra. Egyébként már több mint fél éve van állandóan kiállítás a Szent László téren, és mivel népszerűnek bizonyulnak, szeretnék folytatni a kezdeményezést. A Bálint-napi tárlat március 8-ig tekinthető meg tehát.

Forrás: Alexandru Nițescu

Expoziţie foto dedicată iubirii deschisă în aer liber de Valentine`s Day
Descoperă secretele fotografiei

Leave a Reply