Blog

We are Varadinum 2023 – Expoziția anuală de fotografie

De Ziua Artei Fotografice în România, vineri, 12 ianuarie, de la ora 18.00, în Lotus Center (zona Pellini Café) din Oradea, va avea loc vernisajul expoziției anuale de fotografie a membrilor Varadinum Foto Club 2023.

Pe simeze vor fi expuse 68 de fotografii, realizate de 68 membri ai clubului, cele mai reușite fotografii care au câștigat premii la Saloanele Internaționale de Artă Fotografică din țară și din afara țării, imagini reprezentând portrete, peisaje, fotografii de stradă și fotografii conceptuale. Cu această ocazie, vor fi înmânate cardurile de membru Varadinum pe anul 2024 și vor fi premiați primii zece cei mai harnici membri din fotoclub, care au obținut rezultate de excepție la Saloanele Naționale și Internaționale de Artă Fotografică, cât și pentru activitatea fotografică depusă în anul 2023.

Clasamentul arată astfel: locul 1 – Vincze Szabolcs din Huedin cu 10.510 puncte; locul 2 – Mariana Scubli din Sighetu Marmației cu 8.050 puncte; locul 3 – Marian Plaino din București cu 7.490 puncte; locul 4 – Cătălin Arcu din Cluj-Napoca cu 4.280 puncte; locul 5 – Adriana Ceaușescu din Timișoara cu 1.670 puncte; locul 6 – Iuliana Pașca din Baia Mare; locul 7 – Eva Kenez din Ungaria; locul 8 – Csaba Karako din Satu Mare; locul 9 – Rebeca Karako din Satu Mare; locul 10 – Viorel Șerfezi din Oradea.

De asemenea, va fi acordat un Premiu de Excelență lui Ovidiu Opriș din Baia Mare, pentru valorificarea și promovarea valorilor culturale și tradiționale  a ,,Țării Lăpușului” sub brandul ,,Teleleu din Maramureș”.

Varadinum Foto Club a fost înființat în 2017 de Adela Rusu și Ovi D.Pop și are în prezent 71 de membri din Franța, Ungaria, Italia, Dubai, precum și din mai multe orașe din România. În cadrul vernisajului vor fi distribuite și cataloagele ,,We are Varadinum”, în care fiecare membru din club are o pagina personală de promovare.

„Mulțumim Durans Press pentru printuri și cataloage!”, au transmis reprezentanții fotoclubului.

Varadinum Foto Club din Oradea este, la ora actuală, cel mai activ și mai puternic fotoclub din România, care a obținut locul 15 din 226, la competiția celor mai bune fotocluburi din lume, clasament realizat de Federația Internațională de Artă Fotografică FIAP pe anul 2023.

Adela Rusu, artista care „mănâncă fotografie pe pâine”
Kiállításmegnyitó és díjátadó

Leave a Reply