Blog

EXPOZITIE FOTO: PASII DIN TRECUT – OAMENI SI LOCURI, SZABOLCS VINCZE

Va invitam sa vizitati expozitia de fotografie “Pasii din trecut – oameni si locuri” la Filarmonica de Stat din Oradea; intrarea este gratuita si accesul este pana in data de 11 februarie 2022.
Cele 50 de fotografii expuse au fost realizate de fotograful clujean Szabo Tamas intre anii 1950 – 1990. Acesta a fost fotograf la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca), iar fotogrtafiile lui au ilustrat 167 carti si albume foto. A avut mai multe expozitii in Romania, cat si in strainatate, in Torino, Venetia, Bolognia, Ville de Saint-Germaine, Berlin sau Hong Kong.

Expozitie de fotografie Pasii din trecut - oameni si locuri, Szabolcs Vincze, Fotoclub Varadinum

Printre imaginile pe care oradenii le pot admira in cadrul expozitiei documentare se regasesc: Jean Marais surprins in vizita la Cheile Turzii, Veturia Goga, sotia lui Octavian Goga, fotografie realizata in anul 1969, pictorul Feszt Laszlo si Nicolae Ceausescu, Targul de fete de pe Muntele Gaina, imagine realizata in anul 1958, sau Ziua Internationala a Muncii, 1 Mai, sarbatorita in Cluj-Napoca, in anul 1969.

Szabolcs Vincze, care are in colectie aceste imagini, este fotograf de peste 20 de ani si este specializat in fotografia etnografica, traditionala si de port popular. In acelasi timp artistul prefera si peisajele, portretul si nudul. A castigat locul II la Expozitia Concurs – National Fotografie – Document Etnografic si o medalie de aur FIAP la Travel, Budapesta in anul 2012.

Varadinum Fotoclub din Oradea isi propune sa formeze o comunitate de fotografi care sa promoveze si sa sustina arta fotografica atat in tara cat si in afara granitelor tarii.

Vicepresedinte al Varadinum Foto Club este Adela Rusu iar evenimentul foto a fost mediatizat si prin pagina de facebook a fotoclubului FB.com/varadinumfotoclub 

https://revistafotografia.ro/actualitate/expozitie-de-fotografie-pasii-din-trecut.html?fbclid=IwAR2xyaAX308iNa3BLmeLDnTkgj_kpXasKRm8L7-Z6opQfR8G2W1ac4rEbOw

Expoziție inedită de fotografie la Filarmonica de Stat din Oradea
Fotókiállítás: Lépések a múltból

Leave a Reply