Blog

Dragostea, sărbătorită în Piața Unirii

Dragostea a fost sursă de inspirație pentru 15 dintre membrii Clubului Fotografic „Varadinum” din Oradea.

Iarna friguroasă, cu toate bucuriile și frustrările care au însoțit-o, e pe final. Zorile speranței se ivesc odată cu Ziua Îndrăgostiților. Cuplurile au îmbrăcat în romantism fiecare întâlnire, însoțindu-o cu surprize, flori, cadouri… Un astfel de cadou a fost oferit îndrăgostiților de frumos de Clubul Fotografic „Varadinum” din Oradea. Fiorul dragostei le-a fost sursă de inspirație celor 15 artiști fotografi care și-au prezentat lucrările în cadrul expoziției „Varadinum Love”. Forța creatoare a iubirii este inestimabilă și i-a ajutat pe artiștii fotoclubului orădean s-o manifeste față de parteneri, copii, părinți, natură, animale…

„Pentru a celebra iubirea și pentru ca toată lumea să se bucure de momentele îndrăgostiților, ne-am gândit să venim în întâmpinarea publicului cu aceste cadre care exprimă dragostea. Dragostea nu înseamnă numai doi îndrăgostiți, ci se manifestă sub mai multe forme. Poate exista dragostea de mamă către copiii ei, poate însemna și dragostea de copii către părinți, dragostea de părinți către bunici și tot așa. Am ales, deci, mai multe forme de dragoste, chiar și dragostea față de natură și animale. Este o diversitate de fotografii. Sunt multe fotografii realizate în România, unele dintre ele au fost surprinse în Singapore, altele în Ungaria, la Paris sau în India. Deci, pe tot mapamondul”, a spus Adela Rusu, vicepreședintele Fotoclubului „Varadinum”.

Artiștii fotografi: Adela Rusu, Mariana Scubli, Ioana Birău, Florica Bacter, Horváth Márta, Ecaterina Kiss, Ionel Gurzun, Liviu Paşcalău, Paul Borza, Constantin Lazăr, Marian Plaino, Arcu Cătălin, Cosmin Neama, Ionuț Jarca și Ovi D Pop au expus 84 de lucrări având ca temă centrală „Iubirea”. Restul panourilor sunt completate cu catalogul membrilor „Varadinum”, recent tipărit.

Demersul Fotoclubului orădean este unul original, creativ și pasional tototadă, cu prilejul sărbătorilor de Sfântul Valentin și Dragobete.

Expoziția va sta pe simeze până în data de 8 martie, când va urma o altă expoziție cu tema: „Femeia”.

De vorbă cu Kornel Popa
Expoziţie foto dedicată iubirii deschisă în aer liber de Valentine`s Day

Leave a Reply