Blog

Orădeanca Adela Rusu, cel mai premiat artist fotograf la o competiție din Serbia (FOTO)

Reprezentanți ai clubului de fotografie Varadinum, artiștii Adela Rusu și Marian Plaino au obținut 13 medalii la o competiție de fotografie cu tradiție din Serbia, cele mai multe, opt la număr, fiind obținute de orădeancă. 

Potrivit unui comunicat transmis de conducerea fotoclubului din Oradea, cea de-a 9-a ediție a Festivalului internațional de fotografie stradală „24 Frames din Novi Sad, Serbia” a adunat 24 de fotografi din Serbia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Belarus, Slovenia și România.

Aceștia și-au putut înscrie lucrările la 24 categorii, iar toate creațiile fotografice au fost jurizate de o echipă de 24 de jurați.

Concursul a fost o provocare pentru fotografi deoarece imaginile trebuiau realizate în doar 24 de ore de la anunțarea temelor, adică până sâmbătă, în 27 august. Ele au fost jurizate până duminică, ziua în care au fost anunțați câștigătorii.

Fotograful care a reușit să obțină cele mai multe premii în cadrul competiției a fost orădeanca Adela Rusu, cu 8 medalii de aur primite din partea juriului.

„Adela Rusu este a doua femeie fotograf câștigătoare la acest concurs, după Tanja Bažalac (Beograd Srbija), câștigătoarea din 2020”, mai arată informarea.

A urmat, pe locul 2, fotograful Marian Plaino, cu 5 medalii de aur, iar pe locul 3 s-a clasat Svetlana Sendži din Serbia.

Egyéves lett a Szent László téri kiállítóhely
Pópa Kornél András fényképész tárlata a moziaulában

Leave a Reply