Blog

Cei mai buni: Clubul de fotografie Varadinum din Oradea a câștigat premiul I la Salonul național din Ungaria

(Credit foto: Lazăr Constantin)

Clubul de fotografie Varadinum din Oradea a câştigat locul I la competiţia naţională a fotocluburilor din Ungaria, care este organizat anual de 40 de ani încoace.

La concursul organizat de Asociaţia Fotocluburilor Maghiare (Mafosz) au participat 42 de cluburi din România, Slovacia şi Serbia. În competiţie au fost înscrise şi cluburi cu tradiţie, înfiinţate cu zeci de ani în urmă.

“Am fost pe primul atât la numărul de fotografii acceptate, cât şi la punctajul total. Am reuşit să surclasăm celelalte cluburi participante şi să adunăm 207 puncte (locul 2 a adunat 141 puncte) şi să avem 11 fotografii acceptate din cele 100 expuse în salon, locul 2 având doar 7 fotografii acceptate”, a declarat preşedintele fotoclubului orădean, Ovi D. Pop, pentru BIHOREANUL.

Varadinum Foto Club Oradea, înfiinţat în urmă cu şase ani, a putut să participe la salon fiind membru în asociaţia maghiară de patru ani şi având în componenţă mai mulţi fotografi cu dublă cetăţenie ori doar cu cetăţenie maghiară.

Artiştii clubului Varadinum care şi-au văzut fotografiile selectate în concursul naţional ungar au fost Plaino Marian, Claudiu Guraliuc, Ovi D. Pop, Dan Cristian Griga, Mihai Romeo Bogdan, Adela Rusu, Lazăr Constantin, Raul Ghiman, Molnar Szilvia şi Kornel Popa.

Mafosz a fost fondată în anul 1983 şi are 110 fotocluburi membre, de cinci ani fiind acceptate şi fotocluburi din România, Slovacia şi Serbia.

Ovi D. Pop a mai ținut să sublinieze şi că în România nu mai există o competiţie naţională a cluburilor fotografice. Varadinum Foto Club Oradea Romania a organizat în ultimii patru ani Salonul Naţional “Fotoclubul Anului în România”, coordonat de artistul fotograf Adela Rusu.

Exhibition centres Europe - FIAP Exhibition Center The Carpathian, Uzhhorod (Ukraine) «We are Varadinum» - April 2023
Fotoclubul orădean Varadinum câştigă Salonul de Artă Fotografică a Fotocluburilor din Ungaria

Leave a Reply